Casanor-bloggen

Hvordan regulere varmen i leilighetene

På oppfordring repeterer vi hvordan oppvarmingen i leilighetene i Parra og Botello fungerer:

Ovnene er sentralt styrt med et tidsur, dette uret er innstilt slik at ovnene slår seg på kl. 22.00 på kvelden og er på frem til kl. 07.00 på morgenen.

  • Dere kan justere hvor mye varme ovnen skal lagre ved å stille på den bryteren som det står CARGA på.
  • Den andre bryteren som det står APOYO DE TARDE på, kan dere justere for å angi hvor mye/lite varme som skal avgis utover dagen.

Dette fungerer slik: Står bryteren helt av så avgis varmen langsommere, dvs. at det er gunstig tidlig på dagen når ovnen er veldig varm. For å få litt mere varme ut av den på ettermiddagen/kvelden, så kan dere stille på denne bryteren. Det som fysisk da skjer er at noen ventiler åpner seg så mere varme slippes ut. Husk at gjør dere justeringer på CARGA, så merker dere ikke endring før dagen etterpå.

Vi oppfordrer dere til å være bevisste på oppvarmingen ettersom strømmen jo er dyr. Vi ser stadig vekk at ovner står på fullt CARGA, mens det i løpet av dagen står både dører og vinduer på vid gap. Vær også obs på stråleovnen på badet, det er kanskje ikke nødvendig at den står på hele døgnet.

Håper denne lille «bruksanvisningen» gjør at flere av dere føler dere tryggere på hvordan ovnene fungerer. Lurer dere likevel på noe så er det bare å spørre oss.

Anette og Grethe