Casanor-bloggen

Fottur med utsikt over Garganta del Chorro

Mens vi venter på at ”Camino del rey” – kongestien som er boltet fast i bratte fjelleveggen – skal bli restaurert, har vi funnet en fredelig og ufarlig vei til canyoen ved El Chorro (Garganta del Chorro).

Vi går på skogsbilvei og det siste lille stykket på sti, og hele turen opp tar bare en liten time fra vi parkerer. Da er belønningen å sette seg på en hylle med utsikt over hele canyoen.Det er vilt og vakkert, og ekstra svimlende når store, mektige flyvere melder seg. De flyter i lufta rundt oss i store flokker, noen ganger over oss og noen ganger i canyoen under oss. Vi har diskutert om det er ørner eller gribber, og sannsynligvis har vi sett begge deler.

For å komme til utgangspunktet for denne fotturen, kjører vi A-357 nordover og tar til høyre mot El Chorro ved Ardales. Deretter kjører vi langs sjøene, ca 8 km, til vi ser en tunell med en restaurant rett ovenfor. Her svinger vi av til høyre og kjører forbi restauranten og videre noen hundre meter på smal grusvei. Der veien tar til høyre og er stengt med bom, parkerer vi. Herfra går turen til fots –  hold til høyre på grusveien som først går et stykke nedover, før den tar oss opp mot toppen.

Alternativ kjørerute er gjennom Álora og ut på veien som er merket mot El Chorro. Fortsett forbi El Chorro, opp langs canyoen på vestsiden. Kjør til høyre når du kommer opp til toppen med utsikt ut over sjøene, kjør ca 2 km, se etter tunellen og følg ellers samme beskrivelse som ovenfor.

Sigrid og Svein